Vin La Gargantilla Garnacha 2017

Vin Spania, roșu cu prestanță deosebită. La Gargantilla se numără printre vinurile cu care nu poți greși la nici o masă. O experiență de neuitat.

94 puncte Tim Atkin Master of Wine la Rioja Report 2021, 93 puncte Guía Peñín + o medalie de aur la concursuri internaționale.

350.00 RON

Vin La Gargantilla Garnacha 2017

În formă de colier, La Gargantilla este cea mai importantă podgorie Garnacha a familiei. Solurile sale complexe, pietroase, sunt compuse din nisip și argilă feroasă, care se întind pe 6,7 hectare situate la o altitudine de 580 metri înălțime în estul Rioja. Vița de vie (cu o vârstă minimă de cel puțin 36 de ani) se bucură de vânt constant în timpul verii și diferențe importante de temperatură în timpul zilei și al nopții. Toate acestea întăresc un proiect de biodiversitate personalizat, care întărește și mai mult echilibrul natural al parcelei și permite alegerea manuală cu o selecție strictă a celor mai buni ciorchini.

Compozitie: 100% Garnacha.

Acest vin este de culoare vișinie strălucitoare, cu nuanțe violet pe margine. Are arome intense și proaspete de fructe roșii, precum cireșe, coacăze roșii și zmeură, cu un fundal de note florale, precum trandafiri și violete. Elegant, foarte bine echilibrat, acest vin are un caracter proaspăt urmat de un final viu, lung și aromat.

Se potrivește perfect cu carnea albă, carnea de porc, mielul la grătar, precum tocanele și caserolele de vită sau carnea la grătar. De asemenea, se asociază cu succes cu legume la grătar și / sau orez sau diverse feluri de mâncare cu paste. Delicios cu brânzeturi întărite și semi-întărite.

Învechit 7 luni în butoaie de stejar Allier francez de 225 litri.

Se servește la temperatura de 16/18⁰.

Alcool: 13,5%

Litraj: 75cl.

Vin La Gargantilla Garnacha 2017

Caracteristici Generale

SOI
100% Garnacha
AN
2017
VOL. ALC.
14%
TEMP. SERVIRE
16/18⁰
CULOARE
Roșu
VOLUM (CL)
75 cl.
RECOMANDARI
Se potrivește perfect cu carnea albă, carnea de porc, magretul de rață sau mielul la grătar.

Bodega Valdemar

Pentru a descoperi aceasta crama trebuie sa facem o calatorie in timp pana in 1889 cand Joaquín Martínez Bujanda a inceput sa produca vin in Oyon, orasul natal al familiei.

In 1980 fiul lui impreuna cu nepotul, Jesus, au pus bazele a ceea ce se cheama astazi Crama Valdemar.

Jesús Martínez Bujanda a transmis dragostea pentru vin si copiilor lui, Ana si Jesus, care au dus priceperea familiei si dincolo de ocean, in SUA, fiind prima podgorie non-americana din Statele Unite.